Balpen

Balpen

Een balpen is een pen die met een kogel of bal de inkt in de balpen op papier overbrengt. In Nederland is de balpen bekend onder de naam "ballpoint". In Duitsland noemt men de bedrukte balpen "kogelschrijver". Gangbare namen voor de balpen in België zijn "BIC", "kogelpen" en "stylo".

De balpen heeft vier onderdelen. Het eerste onderdeel van de balpen is het inktreservoir, waarmee het metalen of plastic buisje bedoeld wordt, waar de inkt in bewaard wordt. Verder bestaat de balpen nog uit een vering en een omhulsel om de balpen vast te nemen. Als laatste heeft de balpen ook nog een mondstuk aan het eind van het reservoir, met daarin de kogel.

Een balpen begint te werken wanneer de kogel tegen het papier of ander te beschrijven oppervlak geduwd wordt. Door de schrijfbewegingen van de schrijver gaat de kogel rollen. Dit heeft als effect dat de kogel die steeds in aanraking is met de inkt, deze inkt overbrengt op het papier.

Een balpen wordt tegenwoordig door iedereen dagelijks gebruikt. Het is een onmisbaar object geworden. Overal waar u komt wordt een balpen gebruikt. Het is echt een zeer belangrijk object want u kunt het altijd, op elk moment van de dag nodig hebben dus u kunt maar beter altijd een balpen op zak hebben.

Aangezien de balpen verschillende vormen kan aannemen: er bestaan zeer goedkope plastic balpennen, maar ook luxe zilveren uitvoeringen van de balpen. De bedrukte balpen is uitstekend als give-away: de balpen is vrij goedkoop en zeer goed als promotiemiddel. De balpen kan ook worden gezien als luxe relatiegeschenk: het logo en/of reclametekst kan op metalen of zilveren balpennen worden gegraveerd, wat een zeer mooi effect geeft.

U kunt bovenaan verder klikken naar onze zoekpagina, zodat u ons assortiment aan balpennen kunt bekijken. Wenst u echter slechts één balpen of enkele balpennen te kopen, onbedrukt? Dan kunnen we u doorverwijzen naar onze World of Gifts webshop: http://www.worldofgifts.eu, waar u uw balpen naar keuze snel en eenvoudig kunt bestellen.

Assortiment Pennen & balpennenSnelle offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen voor balpen? Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze website.
HSG Nederland B.V.
Luchthavenweg 81-10, 5657 EA, Eindhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01


x
Toevoegen aan offertemand

Vul hier het aantal in dat u wilt toevoegen aan uw offertemand

Aantal: