Spiegels

Spiegels met bedrukking

 

Een spiegel, je staat er elke morgen voor en beseft eigenlijk niet dat een spiegel iets heel bijzonder is. De Latijnse naam voor spiegel is optica. Een spiegel is een voorwerp dat licht en andere elektromagnetische stralingen weerkaatst. Het weerkaatst niet zomaar, daar is een speciale regel voor de “hoek van inval = hoek van terugkaatsing”.

Spiegels worden ingedeeld naar de vorm van het oppervlak.

  1. Bij een vlakke spiegel (een spiegel met een vlak oppervlak) is het beeld even groot als de ware grootte.
  2. Bij een holle spiegel (een spiegel met een gedeelte van het oppervlak bol, vb een make-up of scheerspiegel) wordt het spiegelbeeld vergroot.
  3. Bij een bolle spiegel (een spiegel met een bol spiegelend oppervlak) verkleint het beeld maar vergroot het gezichtsveld. Word ook toegepast in het verkeer.
  4. Bij een lachspiegel (een spiegel met een grillig gevormd oppervlak) wordt het beeld vertekend.

Spiegels worden meestal gemaakt van een glazen plaat met een dun laagje reflecterend materiaal. Bij de meeste spiegels is dat zilver of aluminium. Ook het reflecterende laagje wordt beschermd door middel van enkele laklaagjes. Natuurlijk bestaan er ook spiegels die gemaakt zijn van gepolijste vlakke metalen platen.

Alles wat je voor de spiegel doet, doet de spiegel je na, maar in spiegelbeeld.

Wij HSG bieden u spiegels aan als relatiegeschenk. We hebben een ruim assortiment aan spiegels, dat u kunt bekijken wanneer u bovenaan verder klikt.Snelle offerte aanvragen?

Direct een offerte aanvragen voor spiegels? Vraag nu geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan via onze website.

U kunt hier uw logo uploaden. Het liefst ontvangen wij vector bestanden (.eps of .ai extensie) Mocht u daar niet over beschikken upload dan een ander bestandsformaat.
HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven
8.7 / 10 - 283 beoordelingen

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01
IBAN: NL11ABNA0560453655


x
Toevoegen aan offertemand

Vul hier het aantal in dat u wilt toevoegen aan uw offertemand

Aantal: