HSG > Blog

Relatiegeschenken blog

Vaderdag

Vaderdag is een Amerikaans feest. De oorsprong van het feest ligt in Washington. Hier kwam Sonora Smart Odd op het idee haar vader eens per jaar te eren. Haar vader was weduwnaar en nam in zijn eentje de zorg van zijn zes kinderen voor zijn rekening. 


Wereld Bloeddonordag

Sinds 2004 is Wereld Bloeddonordag in het leven geroepen. De dag waarop dit gevierd wordt is 14 juni, de verjaardag van Karl Landsteiner. Landsteiner ontdekte in 1990 de bloedgroepen en won hier een Nobelprijs voor. 


Vlaggetjesdag

9 juni vieren we Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag heeft zijn naam te danken aan de versierde schepen die de zaterdag voorafgaand aan Pinksteren in de haven lagen. Begin 1960 werden er op vlaggetjesdag proefvaarten gemaakt met schepen die werden gebruikt voor de haringvangst. Er werd getest of de motoren, die de hele winter stilgestaan hadden, het nog goed deden en om de kompassen goed in te stellen. 


Bevrijdingsdag

Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de Duitse bezetting en vieren wij sinds dien daarom op deze dag onze vrijheid. Vrijheid is kwetsbaar en in veel landen is vrijheid lang niet vanzelfsprekend. Dagelijks vallen er onschuldige slachtoffers door gewapende oorlogen of schending van de mensenrechten. Het is goed om eens per jaar stil te staan bij het geluk dat wij in Nederland hebben en om de mensen te herdenken die voor onze vrijheid hebben gevochten. 


Het witte goud

Over de asperge
Op  9 april is het aspergeseizoen van start gegaan. Het aspergeseizoen in Nederland is vrij kort, wij kunnen ongeveer twee maanden genieten van het witte goud. Het eindigt traditiegetrouw op 24 juni, tijdens Sint Jan. We vinden ze ook ontzettend lekker. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde consumptie van asperges sinds 10 jaar geleden ieder jaar nog steeds stijgt.  We eten nu jaarlijks per persoon zo’n 800 gram asperges. 

HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven
8.7 / 10 - 283 beoordelingen

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01
IBAN: NL11ABNA0560453655


x
Toevoegen aan offertemand

Vul hier het aantal in dat u wilt toevoegen aan uw offertemand

Aantal: