Relatiegeschenken met FSC-keurmerk

Relatiegeschenken met FSC-keurmerk

We staan er eigenlijk niet vaak genoeg bij stil maar wat geeft de natuur ons veel. Massaal genieten we van een prachtige boswandeling. Of het woud nu roodoranje gekleurd is door de herfst, bedekt is met een dik pak sneeuw, er een voorzichtig zonnetje door de bomen piept of dat het overspoeld wordt met zonnestralen, we omgeven ons maar al te graag in het bos. Naast al dat moois zijn bomen ook nog eens erg belangrijk voor ons. Zij zijn de hoofdleverancier van zuurstof en zorgen voor een fris koppie.

Helaas verdwijnt er wereldwijd toch nog een stuk natuur ter oppervlakte van zo’n 36 voetbalvelden per minuut. Het kappen van bos, dat ook wel ontbossing genoemd wordt, is op jaarbasis verantwoordelijk voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het bos dient niet alleen als recreatiegebied voor mensen maar dient ook voor 80% van alle dieren als huis en zij zijn hun leven afhankelijk van het woud. Net als de miljoenen mensen die in de bossen werken of leven.

Daarom is in 1933 in Toronto FSC in het leven geroepen. FSC staat voor Forest Stewardshop Council en is een internationale milieuorganisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert. Deze milieuorganisatie stelt wereldwijde standaarden en heeft daar een eigen keurmerk aan aangekoppeld. Het FSC keurmerk wordt toegekend aan papier, houtproducten en hout.

Potloden zijn vrijwel altijd gemaakt van hout maar hebben lang niet allemaal het FSC keurmerk. Houten potloden met een 100% FSC zijn duurzame relatiegeschenken en kunt u onder andere vinden op www.duurzame-relatiegeschenken.com. Opzoek naar nog meer houten relatiegeschenken? www.houten-relatiegeschenken.com biedt u uitkomst!


HSG Nederland B.V.
Luchthavenweg 81-10, 5657 EA, Eindhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01