Welke druktechnieken zijn er?

Bij HSG Promotions maken we voor onze relatiegeschenken gebruik van verschillende soorten druktechnieken. Elke druktechniek heeft zijn eigen voor- en nadelen. In deze blog beantwoorden wij onze veelgebruikte (druk)technieken in een notendop. 

Tampondruk

Bij tampondruk wordt uw logo met een soort rubberen stempel, ook wel de tampon genoemd, op een voorwerp gedrukt. Deze stempels zijn elastisch, wat als voordeel heeft dat ze zich gemakkelijk aanpassen aan een voorwerp. Voor bolle of holle objecten is tampondruk de beste drukmethode. Ook voor relatief kleine opdrukken is de tampondruk geschikt. Pennen, aanstekers, mokken en powerbanks zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor tampondruk.

Zeefdruk

Bij zeefdruk wordt er gebruik gemaakt van een chemisch proces, waarbij een zogeheten zeefraam wordt belicht. Dit heeft als gevolg dat er gaatjes, mazen, ontstaan. Alleen de open mazen laten inkt door, waardoor uw logo ontstaat. Zeefdruk wordt vaak gebruikt voor textiel, tasjes en andere ondergronden die een middelgroot drukoppervlak hebben. Full color is niet geschikt voor deze druktechniek.

Lasergraveren

Door de hitte van een laserstraal wordt uw logo op de gewenste artikelen aangebracht. Lasergraveren is erg nauwkeurig en is daardoor voor zowel kleine als grote aantallen geschikt. De laserstraal heeft een erg kleine diameter, waardoor deze druktechniek heel dunne lijnen of punten in het materiaal kan aan brengen. Hierdoor kunnen ook foto’s in hoge kwaliteit door middel van lasergraveren worden aangebracht op de gewenste artikelen. Door het lasergraveren krijgen de artikelen een luxe uitstraling, doordat de ondergrondkleur van het product naar boven komt. Lasergraveren is vooral geschikt voor hout, bamboe, aluminium en RVS.

Digital print

Bij digitaal drukwerk is alles digitaal. De inkt wordt rechtstreeks op een product geprint door printers. De bedrukking is full color, wat zorgt voor een relatief hoge resolutie. Digital print heeft als voordeel dat de vaste kosten per drukwerkopdracht laag kunnen zijn, doordat deze printtechniek zuinig omgaat met inkt. 

Transferdruk

Bij transferdruk wordt uw logo in de gewenste kleur in spiegelbeeld op een vel papier aangebracht. Onder een drukmachine wordt dit papier onder een hoge temperatuur samengeperst. De warmte zorgt ervoor dat de inkt los komt en dat de inkt zich vast zet op de stof. De transferdruk is vooral geschikt voor flexibel materiaal. Ook voor gedetailleerde opdrukken met meerdere opdrukkleuren is de transferdruk geschikt. De meeste transfers zijn wasbaar tot 60 graden. Ook is de persoppervlakte groter dan de transfer.

Keramische transfer

Bij keramische transfer wordt met speciale inkt uw logo op een transfervel bedrukt. Vervolgens wordt dit vel aangebracht op aardewerk (bijvoorbeeld mokken), waarna deze in de oven kunnen. De hitte zorgt ervoor dat de inkt in het aardewerk wordt gebrand. Door keramische transfer kan aardewerk erg vaak in de vaatwasser zonder dat uw opdruk zal verdwijnen.

Sublimatiedruk

Bij sublimatiedruk wordt uw logo met een speciale inkt aangebracht op sublimatiepapier. Deze print wordt vervolgens verhit en geperst op het te bedrukken artikel. Hierna kan het sublimatiepapier verwijderd worden en zal alleen de print achterblijven. Sublimatie is ideaal voor opdrukken met meerdere kleuren, zoals bij textiel en paraplu’s.

Borduren

Met naald en draad wordt op een stuk textiel een logo of embleem aangebracht. Borduren geeft uw product een luxe uitstraling en professionele uitstraling. Daarnaast is borduren slijtvast, waardoor het borduursel er mooi uit zal blijven zien. Bij borduren is kleurverloop niet mogelijk. Ook zijn lichte en waterdichte stoffen minder geschikt om te borduren. Artikelen die vaak geborduurd worden zijn caps, truien en T-shirts.

HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven
8,6 / 10 - 411 Beoordelingen

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01
IBAN: NL11ABNA0560453655


Wij leveren uitsluitend aan bedrijven, verenigingen en stichtingen, u kunt alleen bestellen met een geldig kvk of btw nummer in combinatie met de bijbehorende bedrijfsnaam.